Skip to content

Kaligram 30 Years Anniversary

Er zit leven in deze koelkast!
Beste wensen

Bitter 2020 / Beter 2021

Pang ! Pang !

– Kaligram: Recht in de roos…

– 2020: Aie, waarom deed je dat?

– Kaligram: Je verdiende loon… wacht, ik kom terug.

– 2021: Goeiendag…

– Kaligram: Ik hou van je!

– 2021: Ik ook…

Beste wensen!

Open Monumentendagen 2020

De Open Monumentendagen hebben dit jaar kleur als thema.

De gezondheidssituatie heeft ons gedwongen om de website te heroverwegen, die nu een boekingsmodule biedt voor het bezoeken van de verschillende plaatsen die voor het publiek toegankelijk zijn.

Meer informatie hier: openmonumentendagen.brussels

17x10 en/in perspective

We realiseerden de scenografie, productie en montage van de fototentoonstelling ‘17x10 en/in perspectief’.
Toegangkelijk voor het publiek zodra de gezondheidssituatie het toelaat...
perspective.brussels 
Naamsestraat 59
1000 Brussel

Jeff van den Broeck – Potter

Ter gelegenheid van de tentoonstelling van onze vriend Jeff van den Broeck in het Bencab Museum publiceerden we zijn boek/catalogus met zijn meest recente werken.

De tentoonstelling eindigt op 22 maart, dus als je in Bagio City langskomt, doe hem de groetjes van ons!

Open Monumentendagen 2019

Gek op erfgoed? Vergeet dan niet de Brusselse Open Monumentendagen in het weekend van 14 en 15 september te bezoeken.

Sinds jaren produceren we de visuals en het programma van de Open Monumentendagen, en sinds dit jaar werken we ook aan de website, die het volledige programma van het evenement in Brussel bevat.

U kunt de website hier bekijken.

Bernard van Orley in Sint-Gorik

Onlangs hebben we de tentoonstelling "Bernard van Orley in Sint-Gorik" opgesteld. Deze tentoonstelling illustreert het leven van de beroemde renaissanceschilder in zijn buurt, het Sint-Gorikseiland. Ze loopt parallel met de tentoonstelling over Van Orley die momenteel in Bozar te zien is.

Te zien tot eind juni in de Sint-Gorikshallen!

Bekijk hier meer foto's.

De Steenweg

Voor perspective.brussels ontwierpen we een verklarend paneel dat de geschiedenis van de "Steenweg" vertelt, de weg die al eeuwenlang de verbinding vormt tussen hoog en laag Brussel, en waar hun kantoren zijn gevestigd, dicht bij de Naamse Poort.

Naast het grafisch ontwerp, de cartografie, het historisch en iconografisch onderzoek, produceerden en monteerden we ook het zes meter lange niet-orthogonale paneel. Dit paneel werd rechtstreeks gedrukt op hout in 5 kleuren. Een aantal 'hangende' panelen werden volgens hetzelfde procédé werden gemaakt.

Meer informatie vindt u hier.

Open Monumentendagen 2018

Geen bijzondere plannen voor het weekend van 15 en 16 september? Dan hebben we de perfecte oplossing voor u... Open Monumentendagen in Brussel.

In het kader van "2018 - Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed" heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zich een nieuwe uitdaging gesteld: "Wat als we de burgers vragen om ons over hun erfgoed te vertellen? Wat als ze zelf het programma voor de Open Monumentendagen zouden schrijven?".
Het initiatief was een succes: meer dan honderd projecten werden naar de directie Monumenten en Landschappen gestuurd! Daarvan heeft de jury 95 inzendingen geselecteerd en die vormen nu het programma voor de editie 2018 van de Open Monumentendagen.

Naast de te bezoeken sites zullen in het hele gewest tal van activiteiten worden aangeboden.

Download hier het programma

Tentoonstelling 25 jaar Wijkcontracten

De gemeente Sint-Gillis viert dit jaar "25 jaar Wijkcontracten" met een openluchttentoonstelling in het Pierre Pauluspark. Acht vrijstaande kubusvormige tentoonstellingspanelen belichten de resultaten van de vele initiatieven die werden genomen in zeven verschillende wijken. U kan de tentoonstelling bezoeken tot en met 9 juli!

Open Monumentendagen 2017

Zondag 17 september is het autoloze zondag, en bovendien zijn het dit weekend de Brusselse Open Monumentendagen met als thema "Natuur in de Stad". Geniet van bezoekjes aan parken, tuinen, boerderijen, herenhuizen, en neem deel aan de vele bus- en fietstochten of natuurwandelingen.

Ook dit jaar hebben we de campagnevisual gemaakt, die op affiches, promotiemateriaal en de brochure van dit jaar verschijnt. In deze brochure vindt u alle nuttige informatie over de te bezoeken plaatsen en de talrijke activiteiten die voor dit weekend worden georganiseerd. Wij doen mee, en met een beetje geluk ontmoeten we elkaar, te voet of met de fiets.

Tentoonstelling/Wandelgids: Remigio Cantagallina

Ter gelegenheid van de tentoonstelling "Remigio Cantagallina, een Italiaanse reiziger in de Zuidelijke Nederlanden" hebben we een wandelgids gemaakt die het bezoek van deze kunstenaar aan Brussel in het begin van de 17e eeuw beschrijft.

De gids is rijkelijk geïllustreerd en vergelijkt de tekeningen van de Florentijnse kunstenaar met het Brussel van vandaag.

De tentoonstelling vindt plaats tot 27 augustus in de ondergrondse gangen van het Coudenbergpaleis.

KaliBall, een retro-spel in papier!

Juist op tijd…

... kwam onze Nieuwjaarskaart van de drukpers gerold. We hebben een jaar intensief getraind, maar nu zijn de Kaliboys eindelijk klaar om jullie een Gelukkig 2017 te wensen.

De Romeinen van Thurn & Taxis

Een tentoonstelling van de Gallo-Romeinse ontdekkingen op de site van Thurn & Taxis is te bezichtigen in de Sint-Gorikshallen tot en met 28 februari 2017.

Kaligram ontwierp de scenografie en verzorgde de technische uitvoering van de tentoonstelling evenals de promotie van het evenement.

Een 25 meter lang fresco en een twintigtal lichtbakken die de verschillende ontdekkingen illustreren, tonen het dagelijkse leven aan de Zenne in de Romeinse tijd.

Bekijk hier enkele foto's.

Europese Unie Literatuurprijs 2016

De laureaten van de Europese Unie Literatuurprijs werden zopas bekend gemaakt!

Voor deze gelegenheid hebben we, naast al de gedrukte communicatiemiddelen, ook een nieuwe website gemaakt.
Dit omvatte de programmering van een eenvoudige en intuïtieve back-office en de implementatie van de laatste ontwikkelingen op het gebied van responsive design.

Het leven door een roze bril

In 2012 introduceerde Kaligram het kaliPad, en nu, in 2016 presenteren we het kaliGlass. Een unieke manier om het leven door een roze bril te zien.

Hebt u het geluk gehad het kaliGlass in uw brievenbus te vinden, aarzel dan niet om enkele selfies te sturen naar kaligram@kaligram.be.
Wees gerust, we publiceren ze niet ;-)

De Kaliboys wensen u nogmaals een Gelukkig Nieuwjaar!

Europese Open Monumentendagen 2015

Op 19 en 20 september nodigen de Europese Open Monumentendagen u uit om talrijke historische gebouwen in het Brussels Gewest te ontdekken.

Het thema van dit jaar, "Ateliers, fabrieken en kantoren", belicht de verscheidenheid van werkplekken in onze hoofdstad.

Om dit thema te illustreren ontwierpen we een visual met behulp van een gevarieerde selectie van gereedschappen, machine-onderdelen en kantoorapparatuur.

Kaligram ontwerpt de visuele identiteit van Musée L

Op 29 april onthulde de UCL-autoriteiten aan de pers en het publiek de naam en het logo van "Musée L", dat eind 2016 in de voormalige Bibliotheek van Wetenschappen in Louvain-la-Neuve zal worden geopend.

Kaligram kreeg de opdracht om de grafische identiteit van het museum te ontwerpen en het door ons gecreëerde logo werd op het evenement met veel succes onthaald.

De komende maanden zullen we de visuele identiteit van het Musée Universitaire de Louvain verder ontwikkelen door er een coherente en aantrekkelijke interpretatie van deze nieuwe instelling aan te koppelen.

Meer foto's hier.

Kanaal? Hoezo kanaal?!

Het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling (ATO) staat in de belangstelling met de publicatie "Kanaal? Hoezo kanaal?!". Dit omvangrijk rapport, met een situatieschets van het Kanaalgebied, hebben wij voor het ATO ontworpen.
In 250 pagina's worden de historische en demografische aspecten, de identiteit en de cultuur in deze steeds veranderende wijken in detail besproken.
Een deel dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar de moeite loont om te ontdekken.

Meer foto's hier.

20ste verjaardag van Kaligram

Op een mooie heldere winterdag, op 21 december 1993 om precies te zijn, werd achterin een notariskantoor een wonder geboren.

De notaris stuurde een boodschap naar de Drie Wijze Graphic Designers, die goud, creativiteit en precisie brachten. De wierook en de mirre werden geweigerd omdat we die toch niet nodig hadden.

Een timmerman die toevallig aanwezig was bereidde een soort contract voor, dat door iedereen werd ondertekend. Het verhaal zegt echter niets over wat er met de os en de ezel en is gebeurd... maar dat heeft de Wijze Graphic Designers niet tegengehouden om de laatste twintig jaar te blijven zwanzen!

be student be.brussels

De "be student be.brussels" campagne die we voor voor het Agentschap Territoriale Ontwikkeling ontwierpen is een succes onder de Brusselse studentenbevolking.

Met deze enquête en campagne wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het studentenleven in Brussel in kaart brengen en het aanzienlijk verbeteren.

Brussel ontrafeld

Op de Brusselse boekenbeurs heeft het Hoofdstedelijk Gewest zopas één van hun laatste publicaties gepresenteerd. Een rijk geïllustreerd hardcover boek dat een overzicht biedt van de archeologie in het Gewest vanaf de prehistorie tot vandaag.
Dit boek is verkrijgbaar in de betere boekhandel, we kunnen we u ten zeerste aanbevelen.

Hier vindt u enkele foto's...

Alfabetisatie met Lire et Écrire

"Bienvenue en Belgique", een grootschalig project.

Voor Lire et Écrire (de Franstalige alfabetiseringsorganisatie) produceren we een reeks van acht thematische koffers (werk, verblijfsvergunningen, dagelijks leven, onderwijs...). Deze koffers worden door de vormingswerkers gebruikt als pedagogische ondersteuning voor nieuwkomers. Elke thematische koffer bevat een aantal speelse animaties om het betreffende thema beter te begrijpen.

Zie meer foto's...

Kaligram in Amerika

Kaligram ontwierp en produceerde de reizende tentoonstelling "Naar de bronnen van de Art Nouveau: Victor Horta en Brussel" voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en VisitBrussels.

De vernissage vond plaats in het District Architecture Center in Washington, waar men de tentoonstelling nog tot eind februari 2013 kan komen bekijken.

Toekomstige mogelijke bestemmingen voor deze tentoonstelling zijn San Francisco, Taipei...

De 27 panelen, tweezijdig bedrukt en vervaardigd uit eikenhout en padouk, tonen de geschiedenis en het werk van Victor Horta in Brussel.

Zie meer foto's...

Open Monumentendagen Brussel

Het thema van de Europese Open Monumentendagen is dit jaar de "Kunst van het bouwen". Dit zal zowel de bouwwerkzaamheden, als de bouwkundige technieken op zich, in de schijnwerpers zetten.

We ontwikkelden de visuele identiteit voor dit evenement, waarbij we onze inspiratie haalden uit originele vouwtechnieken, een techniek waarbij origami en architectuur in harmonie samenkomen.

Een niet te missen belevenis op 15 en 16 september!

Festival Arts & Alpha

We zijn net klaar met het produceren van de visuele identiteit voor het "Festival Arts & Alpha", een initiatief van Lire et Ecrire (de Franstalige alfabetiseringsorganisatie): logo, posters, programma, flyers en website. Het Festival vindt plaats van 5 tot 8 juni op verschillende locaties.

FARNET Conferentie

We zijn momenteel bezig met de voorbereiding van de volgende FARNET-conferentie "Een duurzame toekomst voor visserijgebieden". Deze high-level conferentie van het Europese FARNET-programma zal op 3 en 4 november in Brussel plaatsvinden.

We werken aan een speciale uitgave van het Magazine, technische gidsen, badges, spandoeken, vlaggen, gadgets, signalisatie en zoveel meer...

Mailserverprobleem

We hebben vastgesteld dat onze mailserver van 22 juli tot 5 augustus 2011 is uitgevallen. Als u ons in deze periode een belangrijke e-mail heeft gestuurd, raden wij u aan deze nogmaals te versturen. Met onze verontschuldigingen voor het eventuele ongemak!

Open Monumentendagen

De Open Monumentendagen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vinden dit jaar plaats op 17 en 18 september onder de noemer "Restauratie en Conservatie". Een gelegenheid om ons rijk architecturaal erfgoed vanuit een andere invalshoek te (her)ontdekken.

We hebben net de laatste hand gelegd aan de visual voor de promotie van dit evenement en beginnen te werken aan de brochure, die meer dan 100 uitzonderlijke plaatsen en evenementen in de kijker zet.

Jaarlijke KaliTrip

De vertrekdatum van de KaliTrip, onze jaarlijkse traditie, nadert met rasse schreden!
Van 6 tot 10 juni vertrekken David en François naar het platteland.
Een ideale gelegenheid om nieuwe energie op te doen en om na te denken over toekomstige projecten.
Pascal en Michel ontfermen zich over de lopende werken in hun afwezigheid, maar wees begripvol mochten ze niet het onmogelijke kunnen doen!

Onze nieuwe website is nu online

Deze website vervangt onze oude website in Flash, en maakt een meer dynamische communicatie mogelijk. U vindt er zowel voorbeelden van ons werk en u kan u abonneren op onze 'News' updates.
In de 'Klantenzone' vindt u de nodige tools om ons grote bestanden te sturen en een gids met praktische tips om met ons samen te werken. We hopen deze gids regelmatig te updaten.

Hostels in Brussels

'Loger Jeune', de vereniging van Brusselse jeugdherbergen, verandert van huisstijl en wordt 'Hostels in Brussels'.
We ontwierpen het nieuwe logo en de huisstijl die de basis vormt voor hun nieuwe website en gedrukte communicatie.

EBF Visual

Onlangs ontwierpen we een algemene visual voor de "Business Member" wervingscampagne van de European Booksellers Federation.
Deze visual is beschikbaar in verschillende formaten, en ondersteund zowel de web- als papieren communicatie van de Federatie en haar nationale leden.

Hoe beter werken met zijn gra?isch ontwerper

Deze kleine gids geeft antwoord op een paar vragen die u ons nooit durfde te stellen over typografische regels, beeldkwaliteit, drukwerk...
Duidelijk doel van dit boekje: het leven van iedereen makkelijker maken.

Download de praktische gids hier.